Yara zilver 500 m op eerste World Cup Calgary

Op de tweede dag van de World Cup shorttrack in Calgary heeft Yara van Kerkhof het zilver veroverd op de 500 meter. Op de afstand waar ze in februari olympisch zilver pakte was ze nu wederom succesvol. De Nederlandse ploeg is sowieso bezig aan een indrukwekkende wereldbekerwedstrijd; met maar liefst zeventien deelnames aan het hoofdprogramma.

Het goud ging op de 500 meter ging zaterdag naar de Poolse Maliszewska. In de laatste ronde deed de Russische Prosvirnova nog een poging om Van Kerkhof te passeren. Zij beging daarbij echter een overtreding en liep tegen een penalty op. Als gevolg daarvan ging het  brons naar Alyson Charles uit Canada. Van Kerkhof neemt naast het zilver ook een nieuw Nederlands record mee vanaf de World Cup, ze noteerde in de halve finale 42,646.

gettyimages-1057030884-1024x1024