“WADA trekt hoger beroep in; Yara van Kerkhof vrij van alle beschuldigingen.”

Calgary, 24 oktober 2018

Goed nieuws en een enorme opluchting voor de succesvolle Nederlandse shorttrackster: alle verdenkingen zijn van de baan.
Na de eerdere vrijspraak door de internationale schaatsbond ISU heeft de internationale World Anti-Doping Agency WADA de hoger beroepsprocedure bij het sporttribunaal CAS ingetrokken.
 
Een combinatie van factoren is volgens de WADA een verklaring voor de afwijkende waarden in het bloedpaspoort van Yara van Kerkhof.
 
Yara van Kerkhof is er zelf steeds van overtuigd geweest dat iedere verdachtmaking volstrekt onterecht en ongegrond is: “Ik sta voor een schone sport.  Daarom ben ik superblij dat de waarheid eindelijk overwonnen heeft en dat mijn onschuld bewezen is”.
yara
Instagram:
‘YES YES YES YES YES YES YES
Na bijna 1,5 jaar vechten heeft de waarheid eindelijk overwonnen!! Dit gevoel is onbeschrijflijk mooi. Ik ben eeuwig dankbaar voor alle mensen die in mij geloofden en mij gesteund hebben in deze moeilijke periode. Ik hoop dat ik snel herstel van de mentale en financiële klappen en dat ik vanaf nu eindelijk zonder stress en zorgen kan gaan genieten van de mooiste sport op aarde ‘